Потребителски вход

Последна снимка

Третиране с оксалова киселина

Борба срещу вароатозата – оксалова киселина

От няколко години използваме оксаловата киселина като алтернативен метод срещу вароатозата. Не спестяваме и третирането с Варостоп, Екостоп или Варотом. През последните години успяхме да редуцираме акара в безопасни за пчелите величини.
Всяка година поставяме противоакарните ленти около 20.08.,в края на септември ги изваждаме от кошерите.Използваме тази маниполация за да третираме и с оксалова киселина.
Разтвора, който използваме приготвяме по следния начин:
В литър захарен сироп 1:1 разтваряме 30 гр. оксалова киселина. Разбъркваме добре сместа, след което я наливаме в пулевизатор.С това количество може да третирате около 30 пчелни семейства. Третирането се извършва върху междурамията. Внимавайте да не предизвикате кражба, извършвайте третирането бързо и по възможност надвечер.
Добре е да се направи още едно третиране след 7 дни. Ако сте третирали с друг препарат едно третиране с оксалова киселина е достатъчно.
Не правете компромиси и икономии в борбата срещу вароатозата. Разпространението на акара е светкавично и всеки пропуск може да се окаже фатален за пчелите.
Може да поръчате оксалова киселина на тел. 042 670211 / 0888945455/ или на apicenter@abv.bg

Пазарска количка

Във вашата количка няма продукти.

0 продуктаОбщо: 0.00 лв.

Случайни снимки