Потребителски вход

Последна снимка

Пчелни майки

Отглеждане на пчелни майки за собствения пчелин

Всички знаем, че успехите в пчеларството се базират на младите и продуктивни пчелни майки . Пчелно семейство с млада и генетично добра майка е радост за пчеларя.
Създаването и отглеждането на майки е много важно нещо, толкова важно, че е лудост да го поверим в ръцете на друг.
,,Отглеждането на пчелни майки е твърде отговорна работа за да я върши някой друг”- твърдение на Джеймс Пауърс собственик на фирма ,, Пауърс”, отглеждаща 34000 пчелни семейства в пет щата.
Ако успеете да се научите как се отглеждат пчелни майки вие ще направите революция във вашия пчелин. Революция градивна, която ще ви донесе огромна радост и положителна енергия. Едва ли има по голяма радост от това да видите, създадената с ваша помощ майка, която вече снася и създава живот.
Има десетки начини за създаване на пчели майки. Не отричаме никой. Просто ви предлагаме нещо, което е европейска технология, доказан ефект и голяма производителност. Това е касетата за майки на френската фирма Никотпласт. Прибора се произвежда във Франция от 1986 г. Касетата се използва масово от френските пчелари. Почти няма пчелин, който да не използва тази лесна и достъпна технология. Прибора е разпространен в Италия, Германия, Полша и вече и в България, благодарение на Пчеларски център-южен.
Нарочно използваме думата отглеждане вместо производство. Когато става дума за пчелни майки думата производство е неуместна. Майката е божествено творение ние можем да я отгледаме но не и да я произведем. Ние ви предлагаме начин на отглеждане а не на производство. Отглеждане с любов и уважение към природата. Сами ще се уверите, че когато подходите с уважение към тази технология ще имате огромен успех.
Прибора представлява част от пчелна пита със 110 маточни чашки. Тази пита се вгражда в добре изградена пчелна пита. След това се поставя около седмица в семейството донор. От време на време пръскайте със захарен сироп маточните чашки. По този начин питата ще стане част пчелното гнездо. Имате възможност да изберете майката донор. Направете селекция, нека това бъде две годишна майка, трудолюбива и миролюбива. Добре е майката да е във втората си година, тогава тя е в разцвета на силите си. Яйцата, които ще снесе в чашките ще са най- подходящи за създаване на майки.
Апарата дава възможност да се пренасят в отглеждача еднодневни ларви, които са най добри за пчелни майки. Може да си подбирате ларвите. С течение на време ще придобиете опит и субективно ще успявате на подбирате ларвите. Тази технология ви дава възможност за отглеждане на майки по време когато ви са нужни на пчелина. Ставате независими от дефицита на пчелни майки. Успешното усвояване на технологията ви гарантира млади майки през активния сезон. Високите добиви от мед, прашец, восък са гарантирани.
Със закупуването на апарата ще получите и подробно описание за работа. Същевременно в сайта ни pchelar.com ще предизвикаме дискусия за успехите и неудачите в процеса на работа.
Към касетата има и много допълнителни приспособления, които улесняват работата на пчеларя. Това са : закрепващи плочки, основа за маточната чашка, клетки за запазване на маточниците, контeйнер за придаване на майки.
Касетата и допълнителните аксесоари може да поръчате на телефони 042 670211 моб. О888945455, чрез сайта pchelar.com , също и в реномираните пчеларски магазини.
Наши представители могат да проведат лекции по темата по покана на пчеларски дружества в страната. Очакваме ви !

Пазарска количка

Във вашата количка няма продукти.

0 продуктаОбщо: 0.00 лв.

Случайни снимки