Потребителски вход

Последна снимка

Голям рояк свалят от центъра на Стара Загора

Грамаден рояк с 13 кг мед свалят от дърво в центъра на Стара Загора

Пчелен рояк, тежащ близо 13 кг и висок около 60 см, са свалили двама пчелари от дърво в центъра на Стара Загора, в близост до кръстовището на ул. „Ген. Столетов" и ул. „Георги С. Раковски", съобщиха от пресцентъра на общината.
За кошера е било сигнализирано миналата седмица.

С помощта на специализиран автомобил на общината членове на пчеларско дружество „Липа" са установили, че на дървото се е заселил естествен рояк с млада майка, а образуваните пити са пълни с мед. Големината на рояка показва, че той е сред клоните на дърветата над 3 месеца.
Спасителната акция е продължила близо час, а пчелите са опушени с дървени въглища, за да се успокоят и да усетят предстоящата промяна, обясняват пчеларите.
От пчеларското дружество обясняват, че е странно млада пчела да избере място в центъра на града, натоварено с поток от хора и автомобили, което може да е опасно.
Роякът е откаран в близост до с. Кравино, където ще бъде преместен в здрав кошер с изградени пити, за да продължи младата майка да снася яйца. Според специалистите пчелите не са имали шанс да могат да преживеят зимата на открито, тъй като не издържат на влага, дъжд и сняг.

Пазарска количка

Във вашата количка няма продукти.

0 продуктаОбщо: 0.00 лв.

Случайни снимки