Потребителски вход

Последна снимка

Промените на закона

Промените в Закона за пчеларството

Със сформирането на новото Народно събрание , отново се заговори за промените в Закона за пчеларството. Най - болезнените промени ще бъдат в частта за извеждане на пчелините от населените места. Няма какво да се самозалъгваме, това рано или късно ще стане. Много влиятелни хора в това число и Омбудсманът на Република България застават зад тази идея.
Пчеларите знаят какво ще стане ако пчелите напуснат населените места, поголовни кражби и унищожаване на пчелините от вандали.
Трябва да признаем, че на места пчелите, наистина създават проблеми , особено в гъсто населените места. По време цъфтежа на рапицата пчелите стават агресивни и започват проблемите.
Но в села в които има само стотина жители тези проблеми ги няма. Поради тази причина не трябва да се правят промени засягащи тотално пчеларството в България. За всяко населено място трябва да се взема конкретно решение. В България селата масово обезлюдяват и там където този процес е напреднал, трябва да се стимулира пчеларството.
Сега е момента всички пчеларски лидери да се обединят и да активизират своите усилия за разумни предложения. Нека тези, които са в комисията за предложения да се вслушат в различните мнения.
Когато промените на ЗП станат факт никакви протести няма да помогнат.

Пазарска количка

Във вашата количка няма продукти.

0 продуктаОбщо: 0.00 лв.

Случайни снимки