Кои сме ние и защо сме различни

Връзка с нас тук

Пчеларски център – Южен е създаден и функционира от 15 години. Основната дейност на фирмата е производство и търговия на пчеларски инвентар и пчелни продукти.

В гр.Стара Загора сме разкрили магазин и склад на едро, където се предлага цялата гама от инвентар, необходим за една добра пчеларска практика. Политиката на фирмата ни е насочена към поддържане на достъпни цени на всички стоки.
От няколко месеца сме представители на Финландската фирма ParadaiseHoney, която произвежда полистеролни кошери, разпечатващи машини и шнекове. На склад поддържаме цялата гама кошери.

Фирмата е специализирана и в пълното оборудване и поддържане на пчелини. Имаме изпълнени няколко проекта по Сапард и над 120 договора за доставка на кошери по 3 годишните програми за развитие на пчеларството в България. Пчеларски център – Южен има изградена и линия за производство на защитни облекла.

Булата и блузоните се шият от български памучни платове с много добро качество , а ръкавиците са от естествена кожа. Продукцията се радва на добър прием и извън България. От скоро фирмата ни стартира и производство на ханеманови решетки за 10 и 12 – рамкови кошери. В склада ни подържаме над 520 пчеларски артикула.

Дейности

В другата основна дейност на фирмата ни – производството на пчелни продукти , имаме повече от 10 години професионален опит, освен нашите пчелини ние разчитаме на продукцията на 3280 пчелни семейства. Това са пчелините на наши съмишленици от Пчеларско дружество “ЛИПА” Стара Загора. Практикуваме подвижно пчеларство и по този начин добиваме няколко вида пчелен мед – акациев, лавандулов, липов, слънчогледов и билков. Освен тях произвеждаме и пчелно млечице, пчелен прашец и прополис.

Продукцията си реализираме основно на дребно. Имаме дългогодишни постоянни клиенти в България, а от скоро и нови от Гърция, които проявяват интерес към нашите продукти.

Нашите Цели

Стремежът на Пчеларски център- Южен е чрез онлайн поръчки да прави доставки на пчеларите от цялата страна, както и на клиенти, оценили качествата на пчелните продукти.
От март 2012 г. функционира и цех за добив и разфасоване на пчелен мед. В цеха имаме техника за центруфугиране и разфасоване на пчелен мед. Пакетираме дози от 28 гр до 25 кг.
Магазина и склада на фирмата имат регистрация за продажба на пчелна храна, съгласно Закона за фуражите, подържа се системата HACCP.

Ветеринарна аптека

Ветеринарна аптека, Пчеларски център „Южен“

Представяме Ви ново изградена ветеринарна аптека, разположена в сградата на Пчеларски център- „Южен“ в град Стара Загора, улица „Райна Кандева“-66А. Aптеката предлага голямо разнообразие от лекарства и храни за пчели. Поддържа се богат асортимент от качествени лекарства, витамини, храни и аксесоари за селскостопански животни и домашни любимци.

Към аптеката