ХРАНА ЗА ПЧЕЛИ – АПИТОМ

                                                    ХРАНА ЗА ПЧЕЛИ – АПИТОМ

Храната за пчели АПИТОМ е едни от първите пчелни храни, които са позната на българските пчелари и са на  българския пазар. Произвежда се от фирма ЕВРОТОМ, Република СЪРБИЯ.

Фирмата е със стари традиции в производството на храни, лекарства и друг пчеларски инвентар.

Години наред тези храни запазват своите добри качества и имат своите постоянни клиенти.

Традиционно те се предлагат в две конфигурации, едната е с витамини а другата е с пчелен прашец.

За разлика от по-евтините храни, Апитом се приготвя от фино смляна цвеклова захар, която я прави с по- голяма енергийна стойност. Добрата опаковка запазва пчелната храна много продължително време във вида, който е най – предпочитан от пчелите.

Храната е опакована в пакети по 1 килограм има мека консистенция и лесно се усвоява от пчелите. Апитом П с полен  може да се поставя в пчелните семейства късно есен , през зимните месеци и рано на пролет.

Храната се поставя в периоди, когато в природата липсва нектар и пчелите бездействат.

На много места този вид храна се използва и като метод за спиране на роенето при пчелите. Бавното консумиране на храната ангажира много млади пчели и по  тази начин се създава ангажираност и роенето може да бъде предотвратено.

Компонентния състав в 1 кг храна е :

Захар 91%, Магнезий – 58 мг, Калциев пантотенат – 2100 мсгр, Калий –  239 мг , тинктура от коприва

Хранителен състав в 1 кг храна / фураж / :

Полен – 4% , влага 6 %.  Вижте ТУК

Храната за пчели АПИТОМ С е храна обогатена с витамини . Преобладават витамините от група В, които витамини е доказано, че повлияват  на пчелните майки, за повече яйца.

Храната за пчели е със следното съдържание : захар 91%, влага 6%, витамин С, ниацин, Витамин В6,  витамин В2, магнезий, калций , манган и др.

Не на последно място трябва да се знае, че в храната има и екстракт от коприва.

Вижте ТУК

Храните на фирма ЕВРОТОМ са със следните размери : 250 мм – 310 мм, дебелината на пакета е : 10 мм. На една от страните има описание как да поставите храната.

Ако имате проблем при поставяне на питата може да си поръчате наставка, която ще ви облекчи работата по поставянето. Вижте ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *