ПЧЕЛАРИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ СТОЛЕТНИЦИ

                            ПЧЕЛАРИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ СТОЛЕТНИЦИ

…,,Живот по кратък от 150 години е насилствена смърт „ Това са думи на академик Мечников, които Йово Кантар , цитира в предговора  на своята книга  ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА СТО ГОДИШНИНА

Познаваме Йово Кантар, като специалист и добър публицист, писател  в сферата на пчеларството. Много пчелари познават книгите му в сферата а пчеларството ,, Майката уникално творение „ , ,, Здрави пчели ХХI век ‘‘.

В книгата ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА СТО ГОДИШНИНА, писателя, пчелар и публицист се опитва да обясни причината за ранната смърт на повечето хора и дълголетието при други.

Книгата е изпъстрена от много бройни примери за хора, които бог им е отредил дълъг живот и здраве. Всички тях ги обединява начина на живот, хранене и хигиена .

Много плодове, малко тесто, отказ от мазните храни, заместване на захарта с пчелен мед . Това са само малка част от рецептата за дълголетие, която вие ще намерите ако внимателно прочетете книгата.

Не по малко внимание се обръща и върху емоционалния аспект и дълголетието при възрастните хора. Индивиди, които на преклонна възраст се чувстват пълноценни и полезни за околните не боледуват, не изпадат в депресии и живота им е с по – голяма продължителност.

Наличието на цели прави живота смислен, съзиданието и добротата са част от смисления живот. Живот без липса на омраза, без завист , живот да правиш добро, това ключа към дълголетие.

Какво по – хубаво занимание за хора излезли от активния период на живота си  е ПЧЕЛАРСТВОТО.  Това е хоби с много положителни емоции с досег към природата и магията наречена пчели.

Хората обичащи пчелите и природата при работа на пчелина получават положителни емоции, зареждат се с енергия. Хармонията в пчелното семейство, уникалните аромати, които отделят пчелите при преработката на нектара, всичко това е здраве и сила.

Не на последно място са пчелните ужилвания, които според народната медицина укрепват човешкия организъм, освен ако няма изразена алергия.

Авторът Кантар, обръща специално внимание на витамините, микроелементите и храните, които ние приемаме. Пчелните продукти в своя си чист вид са превъзходна храна за малки и големи.

Лекуването на болести с пчелните продукти се е обособило в цяла наука. Източната медицина, която не приема химията за лечение, използва много пчелните продукти за лечение на редица болести.

Прочетете книгата ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА СТОГОДИШНИНА автор Йово Кантар.

Автор: Радост Христова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *